Quiche Lorraine
Sursa Quiche Lorraine
articol scris de blacksoftware blog bucatariata.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente ( 6-8 portii ) :
- 350 g aluat fraged
- 200 g slanina afumata
- 150 ml lapte
- 3 oua
- 250 g smantana grasa (de preferat proaspata)
- 100 g cascaval ( reteta originala contine cascaval Gruyere , dar se poate folosii orice cascaval )
- sare,piper
- nucsoara macinata
Timp preparare : 1 h 10 min
Prefatiti aluatul fraged. Puneti aluatul in forma de tarta , de 30 cm diametru , unsa cu unt. Coaceti 20 min la cuptor. Razuiti cascavalul si puneti deoparte. Prajiti slanina.Intr-un castron mixati cele 3 oua , laptele , smantana , sare , piperul si nucsoara. Intintedi slanina peste baza aluatului fraged gata copt si turnati peste ea amestecul de oua. Presarati peste acesta cascavalul razuit si coaceti la cuptor pentru 25 min .