contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Quiche Delicios Cu Jambon Afumat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



 Intr-o zi, venind din oras, ma indreptam spre casa, iar un barbat grabit m-a depasit pe trotuar. Avea in spate un rucsac. Dar ia ghiciti voi ce avea in rucsac...huh? Nu va chinuiti ca va spun: un ditamai prazu'!!! Banuiesc ca era oltean, prea isi plimba tantos prazul. Culmea e ca acest lucru m-a facut sa cumpar si eu un praz. Na! Si ce puteam sa prepar decat o tarta cu branza, adica quiche, draga, ca sa fim in ton cu vremurile :P Jambonul imi urla din frigider sa-l scot de-acolo, asa ca rapid l-am taiat si l-am facut parte din acest delicios quiche ;-)
Reteta e din revista Click pentru femei, Capitolul 208.
Pregatire: 20'
Coacere: 45'
Dificultate: mica
Ingrediente:
Pentru aluat:
150g unt,
300g faina,
2-3 linguri de apa rece,
1/2 lingurita sare.
Pentru umplutura:
3 fire de praz(partea alba),
5 feli de jambon afumat,
200g smantana groasa,
3-4 oua,
2-3 linguri de lapte,
100g cascaval ras,
100g telemea de vaca,
oregano,maghiran,busuioc,
sare si piper.
Mod de preparare:
1. Se amesteca untul taiat bucati cu faina

pana se formeaza un aluat nisipos. Se adauga sarea si cate putina apa, framantand pana se formeaza un aluat omogen si elastic.

Se inveleste intr-o folie alimentara si se lasa la rece circa doua ore.
2. Intre timp, se taie jambonul suvite subtiri,

se rumenesc usor in wok,

apoi se scot deoparte. In grasimea ramasa se soteaza prazul taiat rondele subtiri, partea verde, ca partea alba am folosit-o la o supa -crema...

apoi se lasa sa se raceasca.
3. Se intinde aluatul intr-o foaie subtire cu care se tapeteaza o forma de tarta unsa si tapetata cu faina. Se inteapa in mai multe locuri cu furculita. Eu l-am dat pentru 15 minute la cuptor.

4. Separat, se amesteca prazul si costita cu ouale batute cu smantana, cascavalul ras si laptele. Se asezoneaza, dupa gust, cu ierburi aromate-am pus doar oregano si busuioc-

 sare si piper, apoi se toarna in forma

si se coace, la foc potrivit, circa 45 de minute.
Dupa

Se serveste calda.