Quiche Cu Vinete Si Rosii
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Si cum sintem fix la jumatatea lunii septembrie, am confectionat astazi o reteta cu vinete pentru Provocarea lunii septembrie "Dulce Romanie" 2011.
Ingredientele folosite au fost:- o vinata mare (sau doua mai micute)
- 6 rosioare cherry
- o mozzarella (150 g)
- 3 oua
- 5 linguri cu lapte
- 2 linguri pline de parmezan ras
- o foaie de aluat frantuzesc
- sare
- piper
Intii de toate am spalat, taiat feliute vinetele si le-am pus straturi in sita de scurs spaghettile, iar pe fiecare strat am presarat sare marina, am pus o farfurie deasupra apoi doua sticle pline cu apa, ca sa scoata gustul amar din vinete. Dupa vreo ora jumatate, le-am clatit cu apa, le-am sters cu un prosop, fiecare feliuta separat..., le-am uns cu pensonul cu putin ulei de masline pe ambele parti, le-am pus pe gratarul de la cuptor, iar in cuptorul preincalzit la 200 de grade le-am lasat cca 15-20 de minute (dupa ce a trecut jumatate din timp, le-am intors pe cealalta parte), apoi le-am lasat la racit (eu toata noaptea pentru ca le-am facut ieri).
Mozzarella am scurs-o de apa si am taiat-o feliute subtirele, rosiile le-am spalat si le-am taiat feliute, pot fi taiate in trei sau in doua, depinde cit sint de marisoare. Intr-un castronel am zbatut ouale impreuna cu laptele, parmezanul, putina sare si piper (astea fiecare dupa gustul propriu si personal...).
Am infierbintat cuptorul la 180 de grade, iar in tava pentru tarte am pus hirtie de copt (hirtia in care era aluatul frantuzesc)... si... atentie sa nu patiti ca mine... foaia trebuie sa fie rotunda, eu m-am trezit ca am cumparat rectangulara si a trebuit sa tai si sa "cirpesc un pic pe margini, de aceea nu sint prea multumita de estetica produsului final.
Deci, foaia rotunda se pune in tava rotunda, da ?! Marginile aluatului le indoim spre interior, apoi asamblam minunea din pozele de mai sus.
O felie de vinata, una de mozzarella pina facem tot cerculetul. In mijloc punem rosiile tot in cerc (mai rotund sau mai strimb ca al meu),
peste... rasturnam compozitia de oua si bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 25 de minute, dupa primele 15 minute ridicam temperatura la 200 de grade.
Scoatem din cuptor, lasam sa-si dea duhul, apoi taiem si mincam... Bunatate curata... iar rece, parca e si mai buna... Pofta mare !!!