Quiche Cu Spanac Si Ciuperci
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Este tarta preferata. A cui? A lui Popeye Marinarul, desigur.
Ce îţi trebuie pentru 6 porţii – poza1:
- 500 gr de spanac
- 300 gr de ciuperci
- 1 ceapa
- 250 gr de smantana (am folosit smanata pentru gatit LaDorna)
- 4 oua
- 200 gr cascaval
- sare, piper
- o foaie aluat foietaj (am folosit Morarita)
- parmezan
Plan de lucru:
- punem ceapa la calit (poza 2). Apoi adaugam ciupercile taiate marunt (poza3).
-Cand ciupercile s-au calit adaugam si spanacul si lasam pe foc pana se face spanacul (poza 4). Am folosit spanac congelat si au stat pe foc cam 15-20 min. Condimentam dupa gust.
- Lasam la scurs amestecul (poza 5). Intre timp pregatim amestecul de oua, smantana si cascaval (poza 6). Se bat ouale, se adauga smantana si apoi treptat si cascavalul (poza7).
- Adaugam amestecul de spanac si ciuperci , amestecand (poza 8).
Tapetam fundul vasului de yenna cu unt, adaugam foaia de aluat foietaj (care a fost dezghetata si tinuta la temperatura camerei), pe care o gaurim pe alocuri cu furculita, pentru a nu da posibilitatea de a creste in timpul coacerii (poza 9).
- Adaugam amestecul de spanac si presaram parmezan (poza 10).
Lasam la cutor 20 de minute (poza11).
- poftă bună! (poza 12)
Timp de preparare: 60 de minute
Preţ: 4 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: A6. Preparate fara carne