Quiche Cu Spanac Si Ciuperci
articol scris de poppy-planet.blogspo blog poppy-planet.blogspot.com
- 100g smantana
- 150g cascaval
- aluat foietaj
- sare+piper
Acum eu stiu ca la quiche se foloseste aluatul obisnuit pentru tarte sarate, cu diferite variatiuni. Eu am folosit insa aluat foietaj, mai mult din comoditate as putea spune, caci m-am dat viteaza toata ca voi gati, dar m-a apucat o lene cand m-am ridicat de pe scaun...
Oricum ar fi, quiche-ul este tot un fel de tarta. In orice caz, rezultatul m-a surprins, in sensul ca mi s-a parut ca a iesit mult mai gustos decat daca as fi folosit aluatul normal. Recomand reteta din inima.
Intr-o tigaie am calit ceapa tocata cu ciupercile spalate si taiate in prealabil.
Dupa vreo 5 minute am adaugat frunzele de spanac, si ele clatite in apa. Se lasa pe foc pana cand se inmoaie frunzele si apa se evapora.
Se bat oualele, se adauga smantana si 100g din cascavalul ras. 50g le-am pastrat pentru a gratina tarta la sfarsit, dar nu este neaparat nevoie, se poate pune toata cantitatea de la inceput.
Se adauga legumele calite, se sareaza si pipereaza dupa gust.
Intr-o forma de tarta unsa cu unt am intins aluatul de foietaj. Al meu s-a mai rupt, l-am mai peticit, ma rog, a iesit pana la urma. L-am intepat cu furculita.
Se toarna amestecul in tarta si se da la cuptor, 180 grade Celsius pentru 35 de minute.
In cazul in care pastrati restul de cascaval pentru gratinat, se scoate tarta din cuptor inainte de finalul coacerii, se presara cascavalul si se da inapoi pentru inca 5 minute la foc mare.
A iesit delicioasa!