Quiche Cu Mazare, Pancetta Si Branza De Capra

articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

alta chestie usoara pe care-o poti face cu mazare proaspata in doi timpi si trei miscari. combinatia-i minunata si-am intalnit-o prima data in spania. nu stiu daca-i originara din penisula iberica insa pe mine m-a cucerit pe loc.
la chestia asta merge fie un pahar de pinot noir fie un gruner veltiner bine racit.
ingrediente:pentru doua persoane. timp total: cca 40 de minute.- aluat tip foietaj care sa acopere o tava de 20*20cm- 250g mazare proaspata- 50g pancetta/bacon- 2 morcovi- 4 oua- 1 ceapa- 150g branza de capra(rasa)- 200g smanatanaquiche cu mazare, pancetta si branza de capra- pune mazarea in apa fierbinte si fierbe-o 10 minute pana se inmoaie putin- pune aluatul in tava unsa cu unt. inteapa-l cu furculita sa nu se umfle.- da tava cu aluat la cuptorul bine incins vreme de 10 minute cat sa se pre-coaca.- intr-o tigaie incinsa caleste pancetta maruntita cu putin ulei. adauga ceapa si morcovii taiati marunt si caleste-i pana se inmoaie.- adauga mazarea in tigaie si mai caleste cinci minute.- intr-un castron amesteca ouale cu smantana si branza rasa- scoate foietajul din cuptor, pune amestecul din tigaie. toarna peste amestecul de oua-smantana-branza- da la cuptorul incins timp de 30 de minute.- tarta trebuie sa iasa galben aurie. daca ti se pare ca se coace prea tare, pune o folie de aluminiu peste tava.