contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Quiche Cu Conopida

articol scris de Poliana blog EnjoyDessert!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Poate ca suna ciudat, dar va asigur ca este o mancare reusita. Aveam conopida in frigider si eram in dubii. Oare ce sa fac cu ea? Budinca am tot mancat, desi este tare gustoasa...cu maioneza tocmai facusem ziua trecuta, ciorba la fel. Scotocind prin congelator am gasit niste foi de placinta ramase de la nu stiu ce, si atunci mi-a venit ideea....de quiche!!!

Ingrediente
1/2 pachet foi placinta
500 gr conopida
1 ardei mare
1 ceapa
1/2 leg de marar
3 oua
1 cana lapte
3/4 cana smantana
sare, piper
150 gr telemea  

Preparare 
Quiche-ul se face in mod normal cu altfel de aluat, dar am zis ca nu se supara nimeni daca eu ma folosesc de ce am prin casa, asa ca am decongelat foile si am trecut la treaba. Daca faceti aluat de quiche atunci meritati laudele mele, dar oricum ati proceda iata ce trebuie sa facem pe urma. 
Conopida o punem la fiert in apa cu sare, pentru 15 minute. O scurgem de apa si o lasam deoparte.
Ardeiul si ceapa le taiem julien sau ceva de genul, iar mararul il tocam marunt. 
Separat batem usor ouale cu furculita, adaugam smantana, laptele, mararul tocat, sare si piper dupa gust.
Pregatim o tava de tarta/quiche, o ungem bine cu unt si asezam frumos foile de placinta. Incalzim cuptorul la 180 de grade si coacem foile, doar pe ele, pentru 10 minute.

Scoatem tava din cuptor, asezam buchetelele de conopida - pe care eu le-am maruntit putin - ardeiul si ceapa uniform. Peste legume turnam amestecul de oua, lapte si smantana apoi presaram telemeaua data pe razatoarea cu gauri mari.

Introducem tava la cuptor, tot la 180 de grade, pentru 30-40 de minute pana se rumeneste frumos.
Azi am fost scurta si la obiect, dar si reteta a fost pe masura. Mi-a placut tare mult ca a fost usor de facut, iar gustul nu m-a dezamagit. Ce cauta rosiile acelea in poza?? Initial ma gandisem sa pun si rosii in umplutura, dar apoi m-am razgandit si am zis ca sunt mai bune asa, servite alaturi de o portie mare de quiche :P