Quiche Cu Branza Si Rosii
articol scris de truedelights blog
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
250 g faina, 100 g unt ,1 ou, 2 linguri apa, sare
Pentru umplutura:
50 g bacon afumat, 1 ceapa, 2 oua, 100 g branza, patrunjel,
100 ml smantana, 4-5 rosii, sare, piper
Din faina ,unt,ou, sare si apa se
framanta un aluat omogen care
se da la rece 30min.
Ceapa se curata si se toaca marunt,
apoi se pune la calit in 2 linguri ulei,
impreuna cu baconul taiat feliute.
Dupa ce s-au rumenit , se opreste
focul si se lasa sa se racoreasca.
Se bat ouale cu sare, piper,se adauga
patrunjelul tocat marunt, smantana
si branza rasa.
Se scoate aluatul din frigider ,se intinde
o foaie rotunda si se aseaza in tava unsa
cu ulei si tapetata cu faina,
imbracand putin si peretii tavii.
Se pun ceapa si baconul in foaia de aluat,
se toarna amestecul de oua, apoi
se pun rosiile taiate in feliute.
Se coace 25-30 minute in cuptorul deja incins.