Quiche Cu Blat De Nuca, Umplut Cu Praz, Gorgonzola Si Brie ( Leek, Gorgonzola And Brie Quiche With Walnut Pastry)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Quiche-ul de azi e putin mai altfel decat celelalte, din doua motive. Primul ar fi pentru ca in blat alaturi de ingredientele clasice (faina, unt) am pus si nuca. Si asta se simte! :)
Al doilea motiv este pentru ca am facut quiche-ul in tavita asta super draguta pe care o am de la KitchenShop. Este din ceramica frantuzeasca de cea mai buna calitate Emile Henry si s-a comportat foarte bine in cuptor. Mi-a placut si faptul ca are marginea de sus putin indoita, asa ca mi-a fost foarte usor sa scot tava din cuptor. Poate fi folosita atat pentru tarte, cat si pentru placinte, pentru ca este destul de inalta.
Daca vreti sa cumparati tava, o puteti gasi si pe alte culori (inca 8!) aici
Quiche-ul l-am umplut cu praz calit in unt si branzeturi cu mucegai. Yummmm. Recunosc ca numai o parte a ajuns in quiche :D
Cutitul asta imi place din ce in ce mai mult. Taie la fel de bine legume tari, cat si branzica asta cremoasa. Reteta e tare usoara, si se desfasoara cam asa:
Ingrediente:
Pentru crusta
- 100 g unt rece, taiat cubulete
- 200- 300 g faina
- 75 g nuci macinate
- 1 ou
- cateva linguri cu lapte rece
- 4 - 6 fire de praz (in functie de cat de mari sunt)
- 50 g unt
- 4 linguri ulei de masline
- 100 g branza gorgonzola
- 100 g branza brie
- cateva jumatati de nuca, pentru ornat
Mod de pregatire:
- Mai intai se pregateste crusta. Se amesteca putin untul cu 200 g faina, pana se formeaza firimituri. Se pune oul si nucile. Amesteca. Daca nu se formeaza o coca, pune cate o lingura de lapte rece, pana ce toate se leaga. Daca coca e prea moale (in principal pentru ca si nucile contin grasime), mai adauga cate putina faina. Acopera coca in folie de plastic si pune-o la frigider 1 ora.
- Taie/rupe branzeturile.
- Taie partea alba de la praz si spal-o foarte bine. Taie prazul rondele subtiri. Incalzeste untul si uleiul intr-o tigaie. Caleste prazul pana ce se inmoaie si se aureste putin. Pune putina sare si piper. Lasa la racit.
- Incalzeste cuptorul la 180 C.
- Pune coca in tava de tarta. Acoper-o cu foaie de copt, apoi pune in ea boabe de fasole, ca sa nu se ridice in timpul coptului. Coace tarta 10 minute, apoi scoate hartia si fasolea si mai coace 5 minute, pana se aureste putin.
- Scoate tarta din cuptor si pune in ea prazul. Deasupra pune branzeturile. Peste ele pune cateva bucati de nuca. Pipereaza si sareaza dupa gust.
- Coace tarta inca 10 minute, pana ce branza se topeste.
- Tarta se serveste calduta.