contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Quiche Cu Bacon, Pere Si Gorgonzola (?!)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Sau, daca e sa fiu foarte sincera: "Quiche cu gorgonzola, fara gorgonzola". Asta pentru ca, dupa ce o zi intreaga am cautat reteta perfecta in care sa folosesc bucata de gorgonzola proaspat achizitionata, si dupa ce am executat acest quiche delicios, mi-am dat seama (dupa vreo 4 ore, asa) ca am uitat sa pun gorgonzola :(


Dar voi sa nu tineti cont de asta - a fost minunat si fara gorgonzola, asa ca aveti 2 optiuni - sa sariti peste gorgonzola (asa, ca mine) sau va prefaceti ca eu nu sunt o mare, mare uituca si sa faceti reteta ca la carte (adica cum va povestesc eu in continuare):
Ingrediente:
pentru aluat: 250g faina, 120g unt rece, 1 ou, 1-2 linguri lapte (daca e nevoie)
pentru umplutura:
-o ceapa rosie
-100g bacon
-20g unt
-1 lingura de zahar brun
-2 pere feliate
-cimbru verde
-4 oua
-200ml smantana lichida
-200g gorgonzola
Intai si-ntai, am facut un aluat de tarta ca aici, pe care l-am lasat sa se racoreasca in congelator 20 de minute. Apoi l-am intins (repede de tot pentru ca altfel untul se topeste de la caldura mainilor), l-am asezat in tava unsa cu unt si l-am copt 15 minute, in cuptorul incins, la 170grade.
Apoi am calit in putin ulei de masline ceapa rosie tocata marunt si baconul taiat in bucatele mici.


Dupa 5 minute, am adaugat o bucatica de unt, zaharul brun si perele si am mai lasat 5 minute sa se caramelizeze putin situatia.
Am batut ouale cu smantana + sare, piper si cateva fire de cimbru verde. Am pus pe blat amestecul de pere & bacon, apoi am turnat ouale + smantana, si ...in acest moment ar fi trebuit sa presar bucatele de gorgonzola pe deasupra (of).
Am copt quiche-ul la 180grade timp de 20 de minute, pana a devenit auriu si perfect.


Aroma usor dulceaga a perelor e perfect echilibrata de baconul sarat si putin afumat. Chiar si fara infama gorgonzola, tot ne-a placut la nebunie!


Articol recomandat de leblogpiquant.blogspot.com