Quesadillas
Sursa Quesadillas
articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Uimitor de bună! Inspirată de faptul că soțului meu îi place foarte mult, dar cu iarna asta și cu copilul zvăpăiat mai rar ajungem la restaurantul de unde mănâncă de obicei așa ceva.
Am folosit:
- o jumătate de piept de pui
- 4 lipii
- o porție de sos bechamel cu verdeață
- 1 ceapă roșie
- cașcaval, muuuult cașcaval ras
Am condimentat bine pieptul de pui și l-am pus în tigaia încinsă cu foarte puțin ulei. După ce s-a colorat frumos la suprafață, am început să pun câte puțină apă, totul la foc mic. Când scădea apa, mai adăugam puțină. Până ce s-a pătruns bine.
Când a fost gata, l-am tăiat în fășiuțe.
Am pus tigaia cu capac la încins (nu am uns cu nimic).
Am asamblat quesadillas:
Pe fiecare lipie: strat de bechamel. Pe una din ele: puțin cașcaval, pui, peștișori de ceapă verde, mult cașcaval ras.
Am acoperit cu lipia cealaltă.
Am presat bine cu palmele cât să se lipească între ele, dar să nu iasă umplutura.
Am pus în tigaie și am acoperit cu capacul. 3 minute pe o parte, 3 pe cealaltă.
La fel și cu a doua.
Am servit cu sos salsa și cu sos de iaurt cu castraveți.
Sursa rețetei: aici.