contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Qiche Cu Vinete

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Quiche este de fapt un fel de tarta (fara aluat deasupra) si poate fi facuta cu orice fel de umplutura din carne, branzeturi sau legume. Fiind piata plina de vinete m-am gandit sa risc si sa fac o umplutura cu vinete...cat de rau putea fi? A fost...ciudata si buna :)))
Ingrediente:
Pentru aluat:
250 g faina
125 g unt
1 lg apa
sare
Pentru umplutura:
2 vinete medii
200g branza (de vaci si sarata)
1 iaurt mic
3 oua
sare, piper
patrunjel
mozzarella pt topping
Preparare:
Am facut aluatul clasic de tarta in felul urmator: untul abia scos din frigider l-am taiat bucatele si l-am frecat cu o lingura de lemn, dupa care am inceput sa adaug faina (si sarea). Am amestecat cu lingura cat de mult am putut pentru ca folosind mana se topeste untul mai repede si aluatul isi pierde din fragezime in final. Nu trebuie framantat mult, ca un aluat de paine, pentru a nu deveni elastic, eu chiar las mici bucatele de unt  nesfaramate in compozitie. Apoi am luat vasul special pentru tarte si am intins aluatul cu mana pe toata suprafata lui, inclusiv pe margini pana sus. Am pus vasul la frigider 30min-1h.
Sunt retete in care se pune si un ou in compozitia aluatului - am incercat si varianta asta, iese la fel ca si textura dar la gust il prefer pe cel fara ou.
Dupa ce a stat la frigider aluatul se poate coace inainte de a-l umple dar nu este obligatoriu. Daca preferati sa-l coaceti inainte atunci trebuie sa puneti o foaie cerata peste aluat si in ea ceva boabe de fasole care sa fie pe post de greutate si sa opreasca aluatul sa nu se umfle la caldura. Se baga deci in cuptor 10-15 min.
Sincer, nici un aluat cumparat nu se compara la gust cu cel facut in casa, din unt proaspat...Este extrem de simplu si atat de bun ca imi vine sa-l mananc gol.
Pentru umplutura am copt vinetele in cuptor, le-am curatat de coaja si le-am lasat la scurs dupa care le-am taiat grosier cu un cutit (nu trebuie tocate ca devine prea cremoasa pasta), am adaugat restul ingredientelor si am amestecat bine. Le-am turnat in aluatul copt pe jumatate si am ornat cu felii de mozzarella si patrunjel. Am bagat la cuptor la foc mediu pana cand tarta s-a rumenit frumos.

Articol recomandat de raftulbunicii.blogspot.com