contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Puree De Dovleac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Acest puree de dovleac se face foarte simplu si sta la baza majoritatii retetelor cu dovleac care le voi incerca in continuare. Vom incepe cu tarta cu dovleac, apoi cheesecake cu dovleac, unt de dovleac si multe altele.

Dar sa ramanem putin la baze: puree de dovleac.

Avem nevoie de :

  • 1/2  dovleac mediu (3 cani de puree de dovleac)

Se ia un dovleac, se spala bine si se taie in doua. Se curata mijlocul pastrand samanta, daca doriti sa o prajiti.

Apoi se taie in 3 sau 4 felii fiecare jumatate de dovleac si se aseaza in cuptor intr-o tava. Se coace aproximativ 50-60 de minute.

Se scoate din cuptor, se racesc feliile si cu o lingura se scoate dovleacul copt din fiecare felie. Se piseaza bine cu mana sau cu mixerul si se formeaza puree-ul de dovleac.

Mie imi place sa il amestec cu unt si sare si fac un puree asemanator cu cel de cartofi, care il servesc de Thanksgiving cu carne de curcan:) si cranberry souce.



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com