Punci Aromat De Mere
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Remediul perfect dupa o zi luuunga la sanius. Va servesc si pe voi, dragi prieteni, cu un pahar virtual, fierbinte si aromat si vreau sa va multumesc ca ne-ati trecut “pragul” in acest an. Chiar daca am fost mai lenesa la raspuns la mesaje sau la lasat mesaje, vreau sa va spun ca imi sunteti foarte dragi si acum, la trecerea dintre ani, va doresc sa va mearga bine, sa fiti sanatosi si multa, multa pace sufleteasca.
Revenind la bauturica noastra, pentru un litru de punci, avem nevoie de:
1 l suc de mere
100 ml rom. Eu n-am pus rom pentru ca vroiam sa bea si copiii si am pus doar esenta de rom.
ghimbir – cam 5 cm in lungime
o lamaie
un baton de scortisoara
3 linguri de miere
Luam lamaia si o spalam in apa fierbinte si o stoarcem de suc. decojim ghimbirul si il taiem in felii subtiri.
Eu am preparat sucul de mere la blender, nici nu prea l-am strecurat caci imi place sa simt pulpa fructului. Sucul de mere il turnam intr-o oala si-l punem pe foc adaugand si un baton de scortisoara, bucatelele de ghimbir plus sucul de lamaie.
Incalzim incet, la foc moale, si nu lasam sa dea in fiert. Adaugam romul sau esenta de rom si 3 linguri miere, mestecam bine.
Turnam in pahare si decoram cu batoane de scortisoara si felii din coaja de lamaie.
Hai sanatate la toata lumea si spor la toate in noul an! La multi ani, dragi prieteni!