Pumpkin Rolls
articol scris de truedelights blog
INGREDIENTE:
Aluat:
4 oua, 100 g zahar, 100 ml lapte, 25 g drojdie, 150 g unt, esenta de vanilie,
un praf de sare, aprox. 600 g faina
Umplutura:
o cana dovleac ras, 3-4 linguri zahar,o lingura unt, 1 lingurita scortisoara,
cateva stafide, 1 albus de ou, 4-5 linguri nuci macinate
PREPARARE:
Aluat:
Drojdia se amesteca bine cu o lingurita de zahar, se adauga laptele caldut, ouale batute cu zaharul, untul, sarea si faina. Se framanta bine un aluat potrivit de moale care se lasa sa creasca, la loc cald.
Umplutura:
Dovleacul se pune la calit impreuna cu untul si zaharul.Cand s-a inmuiat se opreste focul si se adauga stafidele, nucile si albusul de ou batut spuma.
Se intinde aluatul in foaie, se pune deasupra umplutura si se ruleaza in sul.Se taie felii si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se mai lasa sa creasca 15-20min ,apoi se introduce tava in cuptorul bine incins pentru 40-45 minute.