Pulpe Picante De Pui
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Denumirea care-mi vine in minte este Red Hot Chilli ... Chicken :)). E pui , e rosu si e picant ! Dupa cum ma cunoasteti deja, nu scriu o reteta complicata asa ca o puteti incerca in orice zi din saptamana.
Ingrediente:
4 pulpe intregi de pui
3-4 lingurite de mustar picant
8 catei de usturoi intregi si necuratati
zeama de la o jumatate de lamaie
4 linguri ulei
2 ardei chilli uscati
2 linguri de ketchup iute
4-6 linguri sos de tomate
sare, piper, boia iute
Preincalzim aragazul la 75 de grade. Ascutim bine cutitul , ca nu l-am mai ascutit de mult, spalam pulpele si le taiem pe fiecare in doua. Le crestam pana la os si apoi le asezam intr-un vas de yena uns cu putin ulei. Punem cateii de usturoi printre ele si in taieturi. Saram, piperam punem boia si le ungem cu mustar . Stoarcem lamaia, apoi acoperim cu o folie de aluminiu si coacem 40 de minute.
Zdrobim bine ardeii si ii amestecam cu ketchupul si sosul de rosii. Scoatem tava de la cuptor, luam folia si ungem pulpele cu acest amestec.
Bagam inapoi la foc mare timp de 5-10 minute pana fac o crusta frumoasa.
Servim cu ceva caloric , respectiv cartofi prajiti :). Daca nu va place picant renuntati la ardei si folositi mustar dulce si ketchup dulce.