Pulpe De Pui Umplute Cu Pasta De Masline Si Rosii Uscate
articol scris de Delia blog mancarurisimple.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Era sa uit de mancarea asta. Eu am mai zis, cu puiul din comert nu ma impac, orice as face. Am umplut pulpele in perioada in care obisnuiam sa rulez, mai un cascaval, mai un curcan. Am folosit pulpe pentru consistenta carnii, desi cu pieptul ar merge mult mai usor. In sensul ca nu aveti ce sa dezosati, doar sa scoateti felii frumoase dintr-o bucata umflata de carne. In orice caz, cu pulpele de pui e mult mai usor decat cu cele de curcan. Pasta de masline este cea de aici, din cantitatea mentionata va mai ramane si pentru cateva tartine. Desigur, daca vreti, puteti sa faceti mai putina.
Astfel, am avut 2 pulpe intregi, pe care care le-am dezosat si le-am batut lejer pentru o usoara aplatizare, nu inainte de a le acoperi cu folie de plastic. Le-am uns cu amestec de sare, piper, boia, usturoi ras fin, cimbru si putin tarhon, uscate ambele, plus cativa stropi de ulei. Am nivelat frumos umplutura - nu exagerati prea tare cu dansa, caci se va revarsa la copt. Am pus apoi bucatele de rosii uscate, cat sa se regaseasca ici si colo in interior. Inainte de a rula, am presat usor cu palma umplutura. Am prins apoi rulourile cu scobitori si le-am pus la copt. Din cand in cand, le-am mai scos si stropit cu sosul din tava. Feliile din poza au fost caldute inca, cand e rece se feliaza mai frumos. Mie mi se pare ca merge consumat si rece.
Degeaba, nu-mi place de carnea asta si pace. As prefera un porc cu aceeasi umplutura, un cotlet, de exemplu, despre care cred ca ar merge si mai bine rece.