Pulpe De Pui Sub Capac De Paine
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este un meniu aspectos, usor de facut si super delicios !
2 pulpe mari de pui
300 gr rosii
100 gr masline fara samburi
1 catel usturoi
1 pahar vin alb
300 gr ciuperci champignon
1 ardei iute uscat
patrunjel
2 frunze de dafin
2 linguri ulei de masline
Pt capac (aluat)
150ml apa
1 lingura ulei de masline
5 gr sare
300 gr faina
1 plic drojdie uscata
Punem ingredientele pt aluat, in masina de paine, in ordinea de mai sus si programam pe framantat si dospit.
Intr-o tigaie punem la calit in 2 linguri de ulei de masline, 1 catel mare de usturoi necuratat doar zdrobit putin. Dupa 2 minute, adaugam pulpele de pui taiate in doua si le lasam pe foc mic pana se rumenesc bine, adaugam 1 pahar de vin alb
iar in momentul in care alcoolul s-a evaporat adaugam maslinele, rosiile taiate in bucatele, ciupercile taiate in felii mari, patrunjelul tocat si foile de dafin.
Amestecam totul, oprim flacara si transferam continutul intr-o cratita ce se poate da la cuptor. (Asta din lipsa vasului de ceramica...vezi sursa).
Pe planseta de lucru, infainata, intindem aluatul de paine intr-o foaie subtire, mai mare decat diametrul cratitei.
Intr-un bol micut, amestecam 1 lingura de faina cu cca 2 linguri de apa astfel incat sa obtinem un aluat fluid .Ungem cu o pensula bordura cratitei si cam 2 cm din partea exterioara a ei, indindem aluatul de paine pe intreaga suprafata a cratitei si il presam bine.
Dam cratita la cuptor, la 180 grade, pentru 30 minute.
Lasam cateva minute sa se racoreasca dupa care rupem din capac,
scoatem carnita, legume si putin sos, pe farfurie si servim.
Inmuem bucatele de capac de paine, in sosul aromat yumi,yumi...
e o nebunie mancarica asta. sursa
Pofta buna!