contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pulpe De Pui Prăjite

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente:
- 8 pulpe de pui
- sare, piper
- 1/2 zeamă de lămâie
- 50 ml ulei de măsline
- 1 linguriţă prag de curry
- pătrunjel verde

Mod de preparare:
Se spală pulpele de pui si se lasă pe un şervet de hârtie la stors. Între timp se amestecă praful de curry cu sare, piper si zeama de lămâie. După ce s-a omogenizat compoziţia se trece fiecare pulpă de pui prin ea şi se aşează în tigaia în care uleiul de măsline a fost încins în prealabil. Se procedează la fel cu toate bucăţile de pulpă. În tigaie se întorc de pe o parte pe alta frecvent pentru a nu se arde pe una dintre părţi. Verificaţi fiecare pulpă cu furculiţa şi veţi afla singure atunci când acestea vor fi gata. Se servesc alături de o garnitură de cartofi natur şi o salată de varză. Înainte de a servi pulpele tocaţi pătrunjelul mărunt şi presăraţil peste mâncare.

Notă:
O reţetă destul de banală dar rapid de făcut şi foarte gustoasă. Acest fel de pulpe se pot face atât în tigaie cât şi pe grătar. În general, “curry” denumeşte orice preparat ce conţine aromata pudră alimentară ce conţine, la origine, şapte mirodenii. Asta în varianta cea mai utilizată, pentru că formula diferă de la o zonă la alta, atât ca număr al ingredientelor, cât şi ca gust. Vă pot spune cu certitudine că între curry indian, curry chinezesc şi curry malaiezian sunt diferenţe considerabile.