Pulpe De Pui, Pe Pat De Legume Cu Leurda
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un meniu usor, dar care datorita leurdei a primit o savoare si un gust cu totul deosebit…proaspat, aromat, sanatos si minunat yumi,yumi…
Eu am pregatit o singura portie, deci cantitatile le veti mari functie de cate portii doriti sa preparati.
O pulpa intreaga de pui
1 fir ceapa verde
1 fir praz, doar partea verde
2 morcovi mici sau 1 mare
3 ciuperci marisoare
1 legatura leurda
1 lingura ulei
Sare
Piper
Ceapa si prazul le taiem fideluta. Morcovii curatati si spalati ii taiem rondele, bastonase sau cum doriti, iar ciupercile dupa ce le-am trecut pe sub in jet de apa, le taiem in felii mari.
Pulpa de pui o spalam si o taiem in doua, apoi cu farful cutitului o ontepam din loc in loc (unde este carnea mai groasa).Punem uleiul la incins intr-o tigaie si prajim carnea cateva minute, pe ambele parti, pana-si formeaza o crusta putin aurie, dupa care le scoatem pe o farfurie.
In grasimea ramasa, calim 2’ ceapa si prazul, adaugam feliile de morcov
si dupa alte 2’ punem si ciupercile.Lasam sub capac, alte 2’ apoi, punem pulpele, asezonam cu sare si piper, adaugam 100ml apa si lasam sa fiarba sub capac, la foc mic, pana se fragezeste carnita si scade tot lichidul, cam 25-30’.
Dupa ce oprim focul, adaugam leurda spalata si maruntita, amestecam si lasam sub capac (putin, pana aranjam masa) sa se patrunda aromele.
Servim calde bucatile de pui, pe pat de legume, cu miros si gust de leurda.
Pofta buna!