Pulpe De Pui Pe Pat De Legume Cu Lămâie și Scorțișoară
articol scris de corineamtu blog Bukatar Amator
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente și cantități:
4 morcovi mari
300 păstârnac
300 g țelină
1 ardei gras roșu
1 lămâie și jumătate
7-8 căței de usturoi
8 roșii cherry
14 pulpe (ciocănele) de pui
100 ml ulei de măsline
250 ml vin alb sec
1 linguriță busuioc
1 linguriță oregano
1/4 linguriță sau 1 baton de scorțișoară
sare și piper
Am curățat toate legumele și le-am tăiat în bucăți mici. Le-am așezat în vas, am presărat busuiocul, oregano și scorțișoara, sarea și piperul, apoi am turnat uleiul și vinul și le-am amestecat cu mâna, să se ungă bine fiecare bucățică. Am stors zeama unei jumătăți de lămâie, iar pe cea întreagă am tăiat-o în patru pe lungime și am așezat-o între legume.
Am spălat apoi pulpele de pui, le-am sărat și piperat și am pus niște busuioc și oregano și pe ele. Am mai turnat puțin ulei peste fiecare pulpă și am dat vasul acoperit cu capacul, la cuptor. În aproximativ 30 de minute puiul a fost gata, însă l-am mai lăsat încă 10 minute fără capac, să prindă o culoare aurie.
A ieșit o mâncare foarte aromată, cu un ușor iz de scorțișoară. Gustul legumelor a fost completat de parfumul busuiocului combinat cu oregano și o tentă de lămâie. Pe scurt, ceva foarte bun. Am mâncat-o cu piure de cartofi, dar merge la fel de bine și fără garnitură.