contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pulpe De Pui Marinate In Sos Worcestershire

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Mod de preparare:
Se spala bine copanelele de pui apoi se pun intr-un bol si se toarna peste sos-ul worcestershire, (aveti grija ca fiecare copanel sa fie uns cu sos), se lasa apoi la rece aproximativ 2 ore pentru a se marina. Se pune unt-ul intr-o tigaie la incins si apoi se adauga uleiul de masline ca mai apoi sa puneti copanelele de pui la prajit. Intoarceti carnea pe ambele parti si aveti grija sa incercati cu furculita daca s-au inmuiat si daca au prins culoare. Cand considerati ca sunt aproape gata turnati peste copanele sos-ul worcestershire ramas in bol-ul in care le-ati marinat, acoperiti cu un capac si peste 1,2 minute opriti foc-ul. Inainte de a le servi lasati-le sa stea sub capac 15 minute. Astfel de copanele marinate se pot face si pe gratar si vor fi la fel de gustoase.
Nota:
Cel mai puternic argument in favoarea untului in disputa cu margarina, pe care il stiu dintotdeauna, e faptul ca se obtine din lapte, printr-un proces cat se poate de simplu si de ecologic (oricine ar putea sa-l faca si acasa). Practic, in cazul untului se separa si se extrag (doar pe cale mecanica) grasimile din lapte, in timp ce margarina se obtine exclusiv pe cale industriala, din uleiuri vegetale tratate termic si chimic. Din start, margarina n-are cum sa fie un produs foarte sanatos si cu aceeasi valoare nutritiva ca si a untului, de vreme ce se obtine (atat de) artificial. Dar pana una-alta, e un produs alimentar care in cantitati rezonabile nu face rau nimanui.



reteta recomandata de gatindcumira.blogspot.com