Pulpe De Pui La Punga
Sursa Pulpe de pui la punga
articol scris de OanaD blog http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu ca ar fi cine stie ce, dimpotriva, tocmai pentru ca daca esti pe repede inainte si nu ai timp de bibilit mancaruri, este un pranz ideal, gustos si sanatos.
Am folosit o punga de pulpe si un mix de condimente italian, alaturi de cativa cartofi prajiti si o salata de rosii cu castraveti. E adevarat ca de cele mai multe ori mixul de condimente si punga aferenta le iau de la Dr. Oetker, dar de data asta chiar voiam sa incerc condimentele italienesti.
Mi s-au parut mai bune decat cele de la noi in sensul ca intensitatea aromei era potrivita; la cele ale noastre oricat de putin pun pe carne, parca tot predomina o aroma anume, pe care nu o identific. Dar aceasta modalitate de pregatire a carnii de pui mi se pare foarte sanatoasa, de aceea folosesc adesea punga, atat pentru carne cat si pentru legume, chiar daca raman cu mixurile de condimente nefolosite.
Asadar am spalat pulpele de pui si le-am pus in punga unse cu condimente si cu putin ulei adaugand si putin usturoi tocat marunt. Daca ramane loc, merge sa puneti si cartofii taiati felii ceva mai grosute, sau orice alte legume doriti ca garnitura (de exemplu amestecul de tip legume mexicane). Apoi se inteapa in cateva locuri punga, in asa fel incat sa aiba pe unde iesi aburul in timpul coacerii. Se pune intr-o tava si se da la cuptor la foc moderat spre iute (200 de grade) aproximativ o ora - o ora si jumatate.
Inainte cu 10-15 minute de a inchide aragazul punga se despica in partea de sus, ca sa iasa tot aburul, daca doriti ca friptura sa iasa rumenita si crocanta. Dar se poate lasa asa cum este, si atunci friptura iese frageda si suculenta.
Am servit cu cativa cartofi prajiti si salata.
Pofta buna! :)
Am folosit o punga de pulpe si un mix de condimente italian, alaturi de cativa cartofi prajiti si o salata de rosii cu castraveti. E adevarat ca de cele mai multe ori mixul de condimente si punga aferenta le iau de la Dr. Oetker, dar de data asta chiar voiam sa incerc condimentele italienesti.
Mi s-au parut mai bune decat cele de la noi in sensul ca intensitatea aromei era potrivita; la cele ale noastre oricat de putin pun pe carne, parca tot predomina o aroma anume, pe care nu o identific. Dar aceasta modalitate de pregatire a carnii de pui mi se pare foarte sanatoasa, de aceea folosesc adesea punga, atat pentru carne cat si pentru legume, chiar daca raman cu mixurile de condimente nefolosite.
Asadar am spalat pulpele de pui si le-am pus in punga unse cu condimente si cu putin ulei adaugand si putin usturoi tocat marunt. Daca ramane loc, merge sa puneti si cartofii taiati felii ceva mai grosute, sau orice alte legume doriti ca garnitura (de exemplu amestecul de tip legume mexicane). Apoi se inteapa in cateva locuri punga, in asa fel incat sa aiba pe unde iesi aburul in timpul coacerii. Se pune intr-o tava si se da la cuptor la foc moderat spre iute (200 de grade) aproximativ o ora - o ora si jumatate.
Inainte cu 10-15 minute de a inchide aragazul punga se despica in partea de sus, ca sa iasa tot aburul, daca doriti ca friptura sa iasa rumenita si crocanta. Dar se poate lasa asa cum este, si atunci friptura iese frageda si suculenta.
Am servit cu cativa cartofi prajiti si salata.
Pofta buna! :)