Pulpe De Pui La Punga Cu Sos De Tarhon
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta reteta am descoperit-o pe blocul La Ancuta, este delicioasa, aromata si amanuntul care ma castiga pe mine de fiecare data, RAPIDA. Combinatia de pui rumen si sos parfumat de tarhon m-a cucerit de-a dreptul.
Avantajele pregatirii alimentelor la punga sunt:
Avantajele pregatirii alimentelor la punga sunt:
- o alimentatie sanatoasa deoarece nu se adauga grasimi suplimentare
- un gust bogat obtinut din inabusirea in suc propriu
- cuptorul ramane curat
- timpul de gatire se reduce
- mancarea nu trebuie supravegheata in permanenta
- 6 pulpe intregi
- sare, piper
- o lingurita rasa curry
- 3 lingurite boia
- 1/2 lingurita rasa rozmarin macinat
- o lingurita cimbru
- 1 punga pentru cuptor
- un pahar vin alb
- 50 g unt
- 1 lingura faina
- 200 g smantana sau iaurt (este de preferat sa fie slab in grasimi) - optional
- 200 ml lapte
- 1 lingura tarhon uscat
- 1 lingura otet
- sare, piper
Desfacem o punga, punem in ea condimentele, adaugam pulpele semifierte si paharul cu vin. Daca pulpele sunt prea groase se cresteaza de-a latul de cateva ori pentru a se patrunde mai bine de aroma condimentelor. Inchidem ermetic punga cu clipsul oferit din cutie. O agitam, insa cu grija sa nu o spargem, astfel incat sa se amestece condimentele si carnea.
O asezam intr-o tava sau cratita, in partea superioara, chiar sub clips facem 10-15 gauri intepand-o cu un ac sau cu o scobitoare. O vom tine la cuptorul preincalzit, timp de 40 minute. Cand este gata, taiem cu grija punga ca sa nu ne ardem si punem continutul in vasul din care dorim sa le servim.
In tot acest timp ne ocupam de garnitura si de sos.
Sosul de tarhon se prepara astfel:
Incalzim laptele, oparim in el tarhonul, astfel se inmoaie si elibereaza din aroma. Separam topim untul, il amestecam cu faina si-l stingem cu laptele cu tarhon. Adaugam smantana/iaurtul si otetul.
Condimentam cu sare si piper, amestecam in continuu pentru a nu se forma cocoloase si il fierbem pana se ingroasa putin.
Il turnam in sosiera si-l servim alaturi de puiul rumenit, o parte din sosul propriu si garnitura.
Aceasta friptura la punga merge excelent si cu sos rece de iaurt si maghiran.
Se poate servi cu piure de cartofi, cartofi prajiti sau chiar copti, asa cum a prezentat Ancuta in reteta delicioasa de pe blogul ei.