Pulpe De Pui La Cuptor Cu Usturoi Si Cartofi Cu Ierburi Aromate
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 2 ore + timpul de marinare
Cantitate : 4-6 portii
Ingrediente
Pentru marinata
- 8 linguri ulei de masline
- 2 lingurite mustar Dijon
- 1 lingura otet balsamic
- 1 lingurita thym uscat si maruntit
- 1 lingurita rozmarin uscat si maruntit
- 1 lingurita zahar brun
- un praf de piper
Pentru legume si pui
- 2 lamai
- 4-6 pulpe de pui
- 4 capatani de usturoi, injumatatite
- 1 kg cartofi, curatati si taiati cuburi
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
- sare
Preparare
- Se amesteca toate ingredientele pentru marinata.Se rade coaja de la ½ lamaie si se pune deoparte, se taie lamaia in jumatate iar zeama de la una din jumatati se stoarce si se pune in amestecul pentru marinata.Se toarna marinata peste pulpele de pui si se lasa peste noapte la rece, acoperite.
- Ziua urmatoare se incalzeste cuptorul la 200⁰C.Se pun cartofii cu capatanile injumatatite de usturoi intr-o tava mare si se toarna deasupra cea mai mare parte din marinata.Se amesteca usor apoi se da totul la copt 20 minute.Dupe cele 20 minute se scoate tava din cuptor si se adauga pulpele de pui cu restul de marinata si 3 jumatati intregi de lamaie.Se da totul la copt 1h – 1h 15 minute pana cand carnea si legumele s-au facut.Dupa ce s-au facut se scot din cuptor si se presara cu patrunjel tocat, coaja rasa de la ½ lamaie si sare dupa gust apoi se serveste.