Pulpe De Pui La Cuptor Cu Legume Si Varza Rosie
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
As gati zilnic varza, dar numai mie imi place. De aceea, pentru ca azi continui cu a doua reteta din aceasta luna din provocarea Bucatar Curajos, am avut o reala provocare in a gati ceva ce sa fie acceptat si de cei doi mofturosi.
De aceea, am umblat putin la reteta Adelei si am sarit peste partea unde varza este la cuptor cu carnea (lucru care mie mi se pare delicios) si am ales sa las puiul la cuptor singur cu legumele, iar varza sa o fac pur si simplu scazuta in tigaie, fiind astfel mai usoara.
Reteta originala: Pulpe de pui pe pat de varza
Ingrediente
5-6 pulpe de pui
piper & boia
1 morcov mare
1/2 praz (partea alba mai ales)
1 ardei rosu
1 kg de varza rosie
1 ceapa
cimbru
sare
Am tocat morcovul si prazul inele, ardeiul cubulete si le-am imprastiat in tava. Am condimentat pulpele cu sare, piper si boia, le-am pus peste legume, le-am stropit cu putin ulei si le-am dat la cuptor la foc mic pana s-au rumenit.
Cat puiul a fost la cuptor, am calit ceapa intr-o cratita si am adaugat varza taiata fideluta, impreuna cu o jumatate de cana cu apa. Am potrivit la gust cu sare si piper, am pus cam o lingurita de cimbru uscat si l-am tinut pe foc pana s-a inmuiat varza.
Am servit varza cu legumele si puiul de la cuptor.
Atentie! Daca faceti varianta la cuptor sa va asteptati ca varza rosie sa coloreze carnea.