Pulpe De Pui La Cuptor Cu Bere Neagra Si Cartofi
![burdulea56](/images/avatars/361bbd50ce2730811695b381fb6df0dda325746.jpg)
articol scris de burdulea56 blog 0. dulcesarat.blogspot.com - importul e gol
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Particip la un concurs cu reteta ,,Tort Mamaruta,, cei ce vor sa ma sustina, o pot face printrun clic pe butonul din dreapta, se va deschide pagina de votare, sub imaginea cu tortul care va fi incadrat intrun contur maro va trebui sa dati clic pe ,,voteaza,, sa introduceti codul pe care il vedeti si sa apasati OK. Multumesc celor care vor sa fie alaturi de mine.
Timp de preparare: 55 minute (complexitate redusa).
Ingrediente: 3-4 pulpe superioare de pui, 4 cartofi mari, 1 pahar de bere neagra(cam 200 ml), 2 catei de usturoi, boia, vegeta, piper, cateva fire de patrunjel verde, 1 ligurita rasa de rozmarin, 1 lingura ulei de palmier(se stie ca acest ulei se solidifica la 18 grade si arata ca untura de rata-numai ca nu e asa galben).
Pt decor: crengute de patrunjel verde, marar verde si cateva picaturi de otet balsamic.
Mod de preparare: Eu intotdeauna oparesc carnea. Dupa aceasta operatiune, spalam bine carnea, o asezam in tava de friptura, punem cartofii (curatati, spalati) taiati felii langa carne, stropim cu un pahar de bere neagra, condimentam cu condimentele mentionate, punem uleiul de palmier, acoperim tava cu folie de staniol si dam la cuptorul preincalzit timp de aprox. 40 minute. Din cand in cand, umezim carnea cu lichidul din tava. Inainte cu 5-10 minute de a opri focul, luam folia si mai lasam friptura sa se rumeneasca. Pt servire se aseaza pe farfurie, se orneaza cu verdeata si se stropeste cu cateva picaturi de otet balsamic. Se serveste cu salata de varza prospata.