contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pulpe De Pui La Ceaun

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
6 copanele de pui
un ardei capia rosu mare,
2 fire de ceapa verde,
o lingura de ulei de masline,
o lingurita de boia,
sare,
piper,
putin coriandru maruntit,
50 ml vin,
o cana de apa
Mod de preparare:
Punem la calit rondelele de ceapa cu pulpele de pui, dupa cateva minute adaugam sare, piper si boia si stingem cu vinul. Adaugam rondelele de ardei rosu si pastram pentru final cozile de la ceapa verde. Adaugam si apa calda si lasam sa fiarba cu capac la foc mic. Dupa ce s-au facut pulpele si a scazut apa ramanad un sos bine legat adaugam cozile de ceapa verde taiate si le lasam un minut si punem coriandru maruntit. Dupa ce este gata puiul, asezam bucatile pe o farfurie, pe o bucata de salata si o garnisim cu sos din ceaun si gata masa. O salata de rosii proaspete si o felie de cas putin sarat va vor lasa mult timp cu gandul la mancare…
Nota:
Cel mai des intalnite tipuri de ceaun sunt cele din fonta, aluminiu, inox si cupru, care pot fi cumparate atat din magazine, cat si de la mesterii care le aduc in pietele agro-alimentare. In momentul in care mergi sa achizitionezi un ceaun, ar fi bine sa urmaresti cateva aspecte foarte importante: manerul si segmentele de unde se prinde coada de corpul ceaunului sa fie bine turnate, fundul ceaunului sa fie cat mai gros si fara denivelari prea mari, sa nu prezinte urme de peticire sau dopuri de material si sa nu aiba fisuri.