Pulpe De Pui La Ceaun şi Mămăligă La Grătar
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
6 copanele de pui
un ardei capia rosu mare,
2 fire de ceapa verde,
o lingura de ulei de masline,
o lingurita de boia,
sare,
piper,
putin coriandru maruntit,
50 ml vin,
o cana de apa
Mod de preparare:
Punem la calit rondelele de ceapa cu pulpele
de pui, dupa cateva minute adaugam sare, piper si boia si stingem cu
vinul. Adaugam rondelele de ardei rosu si pastram pentru final cozile de la
ceapa verde. Adaugam si apa calda si lasam sa fiarba cu capac la foc
mic. Dupa ce s-au facut pulpele si a scazut apa ramanad un sos bine legat
adaugam cozile de ceapa verde taiate si le lasam un minut si
punem coriandru maruntit. Cat timp fierb pulpele de pui ne ocupam
de mamaliga. Faceti o mamaliga mai groasa in care la final adaugati o nuca
de unt cu sare. Dupa aceea rasturnam mamaliga pe o farfurie si o aplatizam
in asa fel incat sa avem un patrat mare de mamaliga gros de 3-4 cm. Lasam sa se
raceasca si o taiem dupa dorinta. Pregatim untul cu granule de
sare. Intr-o tava de grill punem 2 felii generoase de unt si cand s-au
topit adaugam bucatile de mamaliga si le lasam sa se rumeneasca bine.
Mamaliga asta este delicioasa…are o crusta crocanta mai sarata si un miez
moale si aromat, merita sa o testati macar o data . Dupa ce este gata
mamaliga, o asezam pe o farfurie si o garnisim cu 2 pulpe si putin sos si gata
masa. O salata de rosii proaspete si o felie de cas putin sarat va vor lasa ult
timp cu gandul la mancare…
Nota:
Mamaliga la gratar poate fi delicioasa si reprezinta
o garnitura pe masura pentru puiul la ceaun. Pentru cei care nu stiu sa faca
mamaliga reteta e foarte simpla. Pentru o masura de malai grisat (ca sa scapi
de probleme si asteptare) trebuie 2 1/2 masuri de apa. Apa cu sare se pune pe
foc si in momentul in care fierbe se toarna malaiul incet incet amestecand ca
sa nu faca cololoase. Se amesteca apoi 5-10 minute pe foc mic si gata.