Pulpe De Pui în Vas Roman
articol scris de mihaela18 blog micky-mihaela.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
1
kg pulpe de pui,
100
g cârnat semiafumat,
1
kg cartofi,
1
căpățână usturoi,
3
linguri ulei,
3
linguri bulion,
sare,
piper.
Mod
de preparare:
Scufundăm
vasul roman în apă rece pentru minim 20 minute.
Pulpele
de pui se spală bine si se condimentează cu sare și piper.
Curățăm
cartofii de coajă, se spală și se taie feliuțe de 1/2 cm..
Cârnatul
se taie bucățele.
Usturoiul
se curăță și se apasă puțin cu lama unui cuțit mai lat, un pic
cât să crape.
Aranjăm
cartofii în vas, adăugăm cârnații, usturoiul și pulpele de pui.
Stropim
totul cu puțin ulei.
Se
acoperă vasul cu capac și se dă la cuptor pentru o oră. (Focul se
aprinde în momentul introducerii vasului în cuptor).
După
o oră stropim pulpele cu bulionul diluat cu puțină apă.
Se
mai dă la cuptor pentru maxim 30 minute fără capac.
O
bunătate de mâncare, pulpele foarte bine făcute, cartofii foarte
moi, iar cârnăciorul ușor afumat și-a pus amprenta.
Poftă
bună!