Pulpe De Pui In Sos Caramel Cu Portocala Si Lamaie
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
O reteta care merita incercata. Savurati aromele care se intrepatrund.
Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza 1)
- 6 pulpe de pui
- 2 portocale
- 1 lamaie
- 2 linguri de zahar
- 8 catei de usturoi
- 1 bucatica de ghimbir
- sare, piper
- 50 ml ulei
- cartofi (pt. garnitura)
Plan de lucru:
- Stoarcem portocalele si lamaia; punem intr-un bol zeama obtinuta (poza 2). Caramelizam zaharul(poza 3), apoi adaugam zeama de la lamaie si portocala (poza 4) si lasam pe foc pana se dizolva cristalele de zahar.
Spalam pulpele, le asezam intr-un vas termorezistent, condimentam cu sare, piper, ghimbir si usturoi tocat marunt (poza 5). Adaugam peste pulpe 50 ml ulei , apoi sosul caramel (poza 6)
- Lasam la cuptor pentru aproximativ 40-50 minute, pana se rumenesc pulpele pe deasupra (poza 7).
- Ca si garnitura am ales piure de cartofi. (poza 8 ).
Pofta buna!
Timp de preparare: 60 minute
Pret: 3 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A4. Preparate din pui&curcan