contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pulpe De Pui în Pungă La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ieri am folosit pentru prima dată pungile pentru cuptor, pe care probabil că voi le știți deja de multă vreme. Mie mi-a spus Elvira cât de bune sunt, așa că ieri le-am probat. Știu că sunt multe variante de pungi din astea care conțin și condimente, în supermarketuri, însă am preferat să le aromez eu după plac și astfel a ieșit o minunăție de friptură. Cel mai mare avantaj al lor mi se pare faptul că nu trebuie pus ulei deloc, pentru că se fac în suc propriu. Cât despre frăgezimea lor, nu pot să spun decât că efectiv se topesc în gură! Cu ce am ”colorat” puiul și cât l-am ținut în cuptor, vă zic acuma:

12 pulpe superioare de pui (merge orice fel de carne)
1 linguriță de rozmarin
1 linguriță de cimbru
1 linguriță de busuioc
1 linguriță de boia
1/2 linguriță de piper
1/2 linguriță de chimin
1/2 linguriță de praf de usturoi
1 linguriță rasă de sare
1/4 linguriță de curry
1/4 linguriță de scorțișoară
Am spălat bucățile de pui  și le-am băgat în pungă. Am amestecat condimentele (din păcate mi-a scăpat etapa asta la fotografiat, dar promit să-mi pun o poză în curând!) și le-am turnat peste pulpe, mișcând ușor puiul în pungă, astfel încât să se ungă fiecare bucățică. Am închis punga cu clipsul special și am pus-o într-un vas în care nu am pus nici apă, nici ulei. Am înțepat punga cu un ac de vreo 7-8 ori și am dat vasul la cuptor la foc mediu.



Am lăsat puiul cam 50 de minute să se rumenească bine, timp în care am salivat fără încetare, din momentul în care au început să se răspândească aromele prin bucătărie. Mixul de condimente pe care l-am făcut mi se pare excelent, datorită faptului că rozmarinul și chiminul dau o tentă proaspătă, echilibrând foarte bine gustul de curry și usturoi. Aroma scorțișoarei este subtilă, simțindu-se doar atât cât să dea finețe preparatului. Să aveți poftă!