Pulpe De Pui In Crusta De Aluat
articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Deoarece in 30 octombrie e o zi speciala pentru mine, m-am hotarat sa fac aceste bunatati azi si sa sarbatoresc si azi :)
Ingrediente:
4 pulpe inferioare de pui
condimente pentru pui
400 g aluat de foietaj
1 ou pentru uns
Pasta de ciuperci:
150 g ciuperci
un tub si
jumatate branza topita
sare
piper
30 g unt
Sos de usturoi
Mod de preparare:
Am fiert pulpele, le-am prajit putin, le-am condimentat. Ciupercile se taie
in felii, se pun intr-un blender si se fac o pasta. le-am pus intr-o tigaie in
putin unt pe foc, pana cand apa lasata de ciuperci dispare. Se ia de pe foc si
se asezoneaza dupa caz. Se adauga branza topita Se ia foaia de aluat si se
imparte in patrate. Se imparte pasta de
ciuperci in mod egal pe fiecare patrat de aluat. Se aseaza deasupra cate o
pulpa in pozitie verticala si se imbraca in aluat ridicand de capete care se
inoada in jurul osului.
Cu aluatul
se lucreaza rapid ca sa nu se incalzeasca. Daca este nevoie se mai dau pulpele
la rece. Se aseaza intr-o tava pe hartie de copt si se ung cu un ou batut. Se
da tava la cuptorul incins pentru 30 de minute, pana aluatul prinde culoare.
Le-am servit cu un sos de usturoi.
Sursa mea de inspiratie a fost Sara. Multumesc!
Pofta buna!!!
Va imbratisez cu drag !!!