Pulpe De Pui Dezosate Cu Ciuperci La Cuptor
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 8 pulpe de pui dezosate
- 50 l ulei
- 1 legatura patrunjel verde
- cimbru, rozmarin
- sare, piper
- boia de ardei iute
- 300 gr ciuperci (din cutie)
Mod de preparare:
Se spala pulpele de pui dezosate si fara piele si se lasa la scurs. Se amesteca patrunjelul, cimbrul si rozmarinul tocat cu sare, piper, boia de ardei iute. De trece fiecare bucata de carne prin amestecul de condimente, se pune intr-un bol, se toarna peste ele restul de verdeturi ramase, se acopera cu un capac si se lasa la rece aproximativ o ora. Intr-o oala termorezistenta se pun bucatile de carne si verdeturi, se toarna peste ele uleiul si o cana de apa apoi se acopera cu folie si se introduce la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Ciupercile se strecoara si se clatesc cu apa rece apoi se toarna peste carnea din cuptor dupa care se introduce iarasi oala in cuptor fara sa mai fie acoperita cu folie pentru aproximativ inca 30 de minute. Se serveste cu garnitura de cartofi sau de orez si neaparat cu masline...delicios...pofta buna!
Nota:
Maslinele sunt printre cele mai vechi alimente, folosite inca din antichitate atat ca aliment, cat si ca medicament. Si sa nu uitam ca ramura de maslin este si in prezent un simbol al pacii si armoniei. Consumate in salate sau pur si simplu alaturi de un fel doi, maslinele sunt un bun energizant, normalizeaza valoarea colesterolului si sunt perfecte pentru persoanele in varsta, predispuse infarctului si bolilor cardiovasculare.