Pulpe De Pui Cu Sos Vanatoresc
articol scris de ely.sium blog alexasflavours.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Multumiri domnului Copolovici (Pranzul din caserola)pentru minunata reteta.
Am mai modificat putin reteta deoarece incerc sa evit prajelile atunci cand pot.In reteta originala bucatile de carne si ceapa se prajeau.
Ingredientele au doar cateva modificari.
Ingrediente:
- 5 bucati pulpe de pui superioare
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- 250 g ciuperci
- 3 linguri pasta de tomate
- 100 ml vin rosu
- busuioc
- patrunjel verde
- boia dulce
- sare
- piper
- ulei de masline
Preparare:
Se spala pulpele de pui, se curata de piele ,se cresteaza , se condimenteaza cu piper si boia dulce se stropesc cu ulei de masline , se acopera cu folie de aluminiu si se pun la cuptor circa 15 minute.
Spalam cepele si ciupercile, cepele le taiem rondele iar ciupercile felii.
Dupa ce au trecut cele 15 minute, indepartam folia de aluminiu , adaugam ceapa, punem sare si mai lasam 5-10 minute la foc mic.
Maruntim usturoiul, tocam coditele de patrunjel si le punem peste pulpe.Adaugam si pasta de tomate dizolvata in apa, ciupercile,busuiocul, vinul , condimentam si le lasam la cuptor inca 25 -30 de minute la foc mediu.
Mai punem putina apa daca este nevoie pentru a acoperi legumele.
Mai punem putina apa daca este nevoie pentru a acoperi legumele.
Cand sunt gata punem si frunzele de patrunjel tocate.
Se pot servi simple sau cu garnitura. Eu am servit cu cartofi prajiti la cuptor in crusta de malai.
A fost foarte bun!