contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pulpe De Pui Cu Morcov Si Usturoi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

by Alice albinutza
Niste pulpe de pui, vreo 3 la numar, cativa morcovi, un strop de ulei si niste catei de usturoi tocmai luati din gradina si iata, gata intocmita, reteta preferata de pui care mi-a marcat copilaria culinara :))
Asadar ingrediente:
  • 3 pulpe de pui
  • 700-800 gr mocov
  • 5 catei de usturoi
  • sare si piper boabe
  • 2 frunze dafin
  • ulei
Pulpele de pui spalate le-am pus la fiert in putina apa rece, cam vreo 15 minute. Le-am spumuit de cateva ori, dupa care le-am pus intr-o tigaie, la prajit pe ambele parti pret de vreo 10 minute, tot invartindu-le din cand in cand.
Morcovul, ras pe razatoarea mare, l-am pus la calit in ulei incins, intr-un ceaun, cratita de tuci. L-am tot invartit acolo, pana a inceput sa se inmoaie si sa se sfarame. Am pus apoi usturoiul tocat, o cana de zeama de carne de pui, sare, piperul boabe si frunza de dafin. Am pus un capac si am lasat la foc inabusit cam vreo 30-40 minute.
Apoi am pus carnea peste sosul de morcov si am mai lasat asa niste clocote, cred ca vreo 10 minute, total...sau mai bine zis pana scade din zeama si se face asa un sosulet.
Asta e! Simplu, bun, sanatos.
Scuzati ca nu am fotografii exemplare, dar in timpul shooting-ului, cineva (oare cine?! :P) si-a bagat manutele in farfurie. Se pare ca nu mai avea rabdare :P :))
Pofta buna!



Articol recomandat de alice-albinutza.blogspot.com