Pulpe De Pui Cu Morcov Si Busuioc
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
O friptură minunată pentru o masă cu prieteni invitaţi.
Aşadar ingrediente pentru reţetă:
- pulpe de pui
- un morcov mare
- 3-4 căţei de usturoi
- busuioc
- ulei de măsline
- un pahar de vin roşu (contrar variantelor clasice cu vinul alb)
- foi dafin, delikat, oregano foarte puţin
Într-o tavă se pune un start de rondele de morcov, după care se aranjează pulpele de pui, apoi se pun printre ele usturoi tăiat şi restul rondelelor de morcov, apoi se presară condimentele, mult busuioc, delikat şi se stropeste cu ulei de măsline. Se toarnă apoi un pahar de vin roşu, se acoperă cu o foaie de aluminiu şi se dă la cuptor pentro o oră, la foc mijlociu. După 15 minute scoatem foaia de aluminiu şi lăsăm totul la cuptor până se rumenesc frumos. Din 15 în 15 minute se stropesc pulpele de pui cu zeama din tavă şi se mai întorc din când în când.
Poftă bună!