contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pulpe De Pui Cu Legume La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Un pranz delicios sau chiar o cina, acest fel de mancare se gătește repede și ușor, iar gustul este, tare bun!!!!

Ingrediente:(acum depinde de fiecare cat vrea sa pregateasca, eu am avut vreo 8 pulpe-legume puneti dupa gustul vostru)
pulpe de pui superioare - 8 bucati
4-5 cartofi
2 morcovi
1 ceapa mare
1 ardei rosu
aprox. 250g brocoli
1 dovlecel
4 ciuperci mari
sare si piper dupa gust
cimbru, condimente provence (se gaseste la mega)
3 catei usturoi
Mod de preparare
Pulpele de pui se spala bine. Intr-un vas termorezistent se pun pulpele, peste se toarna o cana apa, apoi se presara sare si piper si se introduc in cuptorul incalzit la 160 gr timp de cca 20 min .
Legumele ( cartoful, morcovul, ceapa, ardeiul) se spala, se curata.  Morcovul si ardeiul se taie rondele, ceapa se taie  in 4-6 parti, la fel ciupercile si cartofi, dovlecelul pe jumatate apoi feli.


Dupa ce au trecut cele 20 min. adauam legumele langa pulpe si condimentam, (mai putin dovlecelul si brocoli) apoi  se introduce din nou vasul la cuptor pana ce legumele se inmoaie si puiul este gatit (daca este necesar puteti sa mai adaugati apa). In ultimele 10 min. adaugati dovlecelul si brocoli. Lasam astfel inca pulpele sa devina aurii, iar legumele sa devina usor auri la suprafata.


Cand este gata se adauga usturoiul pisat, miscam putin tava apoi puteti servi, minunat langa un pahar de vin.