Pulpe De Pui Cu Citrice/cosce Di Pollo Agrumate
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Inca o reteta mai ciudata, dar gustoasa tare...
Ingrediente:
* 2 pulpe de pui
* 2 portocale
* 3 mandarine
* 1 pompelmo roz
* o lingurita de seminte de fenicul (eu am avut susan)
* o lingurita de sos de soia (salsa di soia)
* sare
* piper
Spalam portocalele si radem coaja, e bine daca portocale ar fi netratate, dar cam greu de gasit, apoi le stoarcem bine sucul. Spalam bine pulpele de pui si intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei le rumenim pe ambele parti, timp de cinci minute. Intr-o tava yena sau de care avem prin bucatarie, punem pulpele de pui, adaugam mandarinele spalate si taiate in jumatate, semintele de susan, coaja rasa de la portocale, stropim cu sucul de portocale amestecat cu salsa de soia, saram putin, piperam si bagam in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 30 de minute, intoarcem pulpele dupa primele 15 minute.
Dupa jumatate de ora, adaugam pumpelmo curatat si taiate feliutele in mici bucatele si lasam in cuptor inca 20-30 de minute, depinde cit de mari sint pulpele.
Servim calde, calde si cu cartofiori prajiti, deh... carnita de pui sta bine linga cartofiori.
Un sfat important: daca dezpielitam pulpele, carnea va absorbi mult mai bine gustul fructelor
Pofta mare !
Buon appetito !