Pulpe De Pui Cu Anghinare La Cuptor
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O altă rețetă inspirată din cartea lui Ottolenghi. Delicios, ăsta e cuvantul.E prima oara cand mănanc anghinare, din conservă e drept, dar asta e.Se găseste la Mega Image sau Carrefour.Eu am primit-o, așa că nu știu să vă spun cat costă.
INGREDIENTE:
-8 pulpe superioare de pui
-o conservă de inimi de anghinare
-o lingură de suc de lămâie
-o ceapă roșie tăiată solzișori
-6 căței mari de usturoi tocați
-o lămâie feliată pe lung
-câteva fire de șofran sau 1/4 de linguriță de turmeric (curcuma)
-o linguriță de piper roz zdrobit grosier
-o linguriță de cimbru măcinat
-o lingură de tarhon măcinat
-3 linguri de ulei
-150 ml apa
-sare, piper după gust
1.Puneți carnea și toate ingredientele , mai puțin sucul de lămâie, într-un bol, amestecați bine, acoperiți cu folie și dați la rece de seara până a două zi, sau măcar 5 ore.
2.Ungeți vasul de copt cu ulei așezați carnea în mijloc și legumele de jur împrejur, cu sosul de marinadă cu tot.
3.Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 220*C (foc peste mediu) și coaceți timp de aproximativ 40-50 de minute, până ce carnea este frumos rumenită și pătrunsă.Dacă se rumeste prea tare și nu e pătrunsă, acoperiți tava cu folie de aluminiu.
4.Serviți mâncarea caldă stropită cu suc de lămâie si presărată cu frunze de tarhon verde, daca aveți.
Poftă bună !