Pulpe De Pui Aromate
articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro
Ai nevoie de:
- 4 pulpe superioare de pui;
- 6 catei de usturoi;
- zeama de lamaie;
- o lingurita cu sos de soia;
- o lingura cu ulei de masline;
- cate o priza de sare, piper, boia dulce, chili, maghiran, cimbru, rozmarin, seminte de susan.
Speli bine pulpele si daca e cazul le parlesti. Eu am aruncat pielita. Intr-un castron amesteci toate ingredientele: cateii de usturoi pisati, zeama de lamaie, sosul de soia, uleiul de masline si condimentele. Pui pulpele de pui peste aceasta compozitie, amesteci bine si lasi la macerat 30-45 de minute (le poti lasa si mai mult, insa eu m-am grabit ).
Pui apoi pulpele la cuptorul preincalzit, pe un gratar, si le lasi pana se rumenesc. Le poti face si pe gratarul de aragaz (tigaie grill cu capac).
Este important sa nu le pui in tava de friptura sau direct in tigaie, pentru ca isi vor pierde aspectul.
Sunt delicioase si merg foarte bine cu o salata de fasole pastai cu usturoi.
Pofta buna!