Pulpe De Curcan La Cuptor
articol scris de bunica blog raftulbunicii.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am primit de la tara 2 pulpe maaari de curcan si m-am tot gandit ce sa fac cu ele. M-am decis sa le fac pe principiul Coq au vin ca n-avea ce sa iasa rau, si bine am facut :) Dar am mai simplificat reteta din pricina bine-cunoscutei lipse de timp si sincer nu mi-a luat mai mult de 15 minute adunat sa o prepar efectiv (adica sa curat legumele ca altceva n-am avut de facut ;)
Ingrediente:
2 pulpe de curcan mari
2 morcovi
1 ceapa mare
4-5 ciuperci
cativa catei de usturoi
2 pahare de vin rosu
sare, piper boabe
cimbru, foi de dafin
Preparare:
Am taiat pulpele pe jumatate (adica superioara si inferioara :P) si le-am pus intr-un vas mare impreuna cu toate ingredientele in afara de ciuperci. Am bagat vasul la frigider pana a doua zi.
A doua zi am bagat vasul acoperit cu capac direct in cuptorul incalzit, la foc mic, unde l-am tinut asa vreo 2 ore. Intre timp, am calit ciupercile in putin unt si le-am pus si pe ele peste oratanie. Se mai incearca din cand in cand carnea daca s-a fragezit, a mea a fost cam tare si am tinut-o in total vreo 3 ore jumatate. Evident, mai adaugati apa calda daca scade sosul prea tare. Spre final se scoate capacul (sau folia) si se lasa un pic la rumenit la un foc mai tare. Carnita trebuie sa fie foarte frageda, sa se desprinda usor de pe os.
Foarte gustos impreuna cu un piure de cartofi sau de mazare sau niste cartofi fierti cu unt.