Pulpe De Curcan La Cuptor
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Ce sa mai gatesc dupa sarbatorile astea copioase ... o fripturica din pasarea fara colesterol :)), supa am facut , mi-au ramas pulpele si pieptul asa ca am facut doar din pulpe o friptura delicioasa zice sotul (care uraste orice carne fara grasime ).
Ingrediente;
- 2 pulpe intregi de curcan
- 150g costita afumata ( kaizer)
- cateva ace de rozmarin ( v-am mai scris poate , cumparati rozmarin proaspat si tineti-l la congelator )
- putin ulei
- 4-5 catei de usturoi
- 150 ml vin alb
- sare, piper
Spalam carnea , o stergem cu un prosop uscat, apoi o asezam intr-o tava termorezistenta sau cu peretii mai grosi. Tava in care am pus putin ulei. Condimentam carnea .
Kaizerul il taiem bucatele si il punem printre bucatile de carne, la fel procedam si cu cateii de usturoi ( pe acestia ii lasam intregi) .
Punem si vinul , adaugam si 200 ml apa ( eu am pus atata deoarece curcanul a fost de casa si se coace mai greu ).Acoperim cu o folie si coacem 1ora si 30 min . Separat , intr-un bol mic amestecam putin ulei cu boia. Luam folia , ungem carnea cu ulei si mai lasam putin sa se rumeneasca.
Servim cu piure de cartofi sau orice alta garnitura.
Puteti incerca friptura si cu carne de pui.