Pulpe De Curcan La Cuptor
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 2 pulpe de curcan
- patrunjel, marar proaspat
- cimbrisor proaspat
- 50 ml ulei de masline
- sare, piper
- 4 cartofi mari
Mod de preparare:
Se spala pulpele de curcan si apoi se sterg cu un servetel de bucatarie ca sa ramana uscate. Se toaca patrunjelul, mararul si cimbrisorul proaspat si se amesteca cu 2 linguri de ulei apoi se adauga sare si piper (dupa gustul fiecaruia). Se ung bine pulpele cu acest amestec de verdeturi si apoi pun intr-un tava in restul de ulei. Se adauga o cana de apa, se acopera cu folie de aluminiu si se introduc in cuptorul incins in prealabil. Se curata cartofii, se spala, se taie in sferturi si se presara cu sare. Dupa aproximativ 40 de minute se scoate folie de pe tava, se adauga cartofii si inca o cana de apa si se introduce tava iarasi la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Pulpele de curcan si cartofii se servesc alaturi de rosii sau castraveti murati. Pofta buna!
Nota:
Chiar daca in banat nu se mureaza in toate zonele rosiile coapte, ci doar cele verzi (gogonele), in alte parti ale tarii rosiile coapte murate reprezinta un soi de muraturi delicioase. Eu nu am stiu de aceste rosii pana acum vreo 4 ani, cand am mancat una si de atunci as manca cu o deosebita placere in fiecare zi :)