Pulpe Cu Suc De Portocale Si Lamiie
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa atitea dulciuri, parca ar fi cazul sa postez si ceva mincarica, nu ?!
Ingrediente:
- 2 pulpe mari (4 pulpe micute)
- sucul de la o portocala
- sucul de la o jumatate de lamiie
- un cubulet knorr
- rozmarin
- 4 catei de usturoi
- piper negru macinat
- seminte de chimen
- fulgi de unt
Intii de toate, am spalat si taiat in doua pulpele pentru ca erau enorme. Am bagat pe sub pielita, usturoiul curatat si spalat si le-am asezat intr-o tava yena. Sub fiecare bucata de pulpa am pus cite o ramurica de rozmarin, apoi am stropit bucatile de carne cu sucul de lamiie si de portocala.
Am adaugat in tava un cubulet de knorr, asa intreg cum era, am presarat peste carne un pic de piper macinat, punem si seminte de chimen, cite vrem... apoi punem fulgi de unt, adica taiem bucatele foarte subtiri de unt...
Acoperim cu foaie de aluminiu, apoi introducem tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Eu am lasat cca o ora, ultima jumatate de ora fara foaia de aluminiu. Depinde foarte mult de marimea pulpelor...
Am servit alaturi de cartofi prajiti si un pahar cu vin negru.
Pofta buna sa aveti !