contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pulpa De Vita Cu Sos De Usturoi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


In aceasta luna provocarea secreta a fost gazduita de Mimmi, care mi-a dat la rasfoit un blog foarte dragut, pe care il mai vizitasem, blogul lui Carmen - My world in a jar. Va invit sa-l vizitati si voi, si sa admirati tot ce face Carmen, si s-o invidiati pentru cumparaturile pe care le face din targuri :)) Ce mi-as mai dori si eu.. 
Dar sa revenim... Pentru provocare am ales sa gatesc carne de vita cu sos de usturoi, o bunatate!!!

Ingrediente:
1 kg pulpa de vitel
2 cepe
10 catei usturoi
4 linguri ketchup picant
2 linguri boia dulce
1 lingura cimbru
sare
patrunjel verde
ulei


Pulpa de vita am taiat-o felii potrivit de groase pe care le-am batut cu ciocanul pentru snitele, apoi le-am taiat in bucati de cca 3-4 cm. 
Intr-o cratita am pus putin ulei si am prajit pe toate partile bucatile de carne. Am adaugat ceapa tocata marunt si cateii de usturoi feliati. Am pus 2 litri de apa calduta si am lasat sa fiarba. Intre timp am spumat de cate ori a fost cazul. Ketchupul, boia, cimbrul si sarea le-am amestecat si le-am pus peste carne. Am acoperit am am lasat sa fiarba cca 2 ore, completand cu apa daca mai este cazul.. la mine nu a mai fost nevoie. Cand carnea a fost gata, iar sosul a scazut putin, am adaugat patrunjel tocat si am oprit focul.
Am servit cu piureu de cartofi si gogosari murati.
Pofta buna va doresc!