contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pulpa De Porc La Cuptor Invelita In Bacon Si Prosciutto

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

Ingrediente:
* pulpa de porc
* 4-5 felii de bacon
* 4-5 felii de prosciutto
* 2-3 catei de usturoi
* busuioc         * maghiran
* oregano         * boia dulce
* piper        * ulei de masline
Garnitura:
* cartofi           * vegeta
* 1-2 foi de dafin
* ulei de masline
* boabe de piper
* coriandru praf
* smantana          * patrunjel tocat

 

 

Mod de preparare:
Pulpa de porc tamponata cu o hartie absorbanta se prajeste intr-o tigaie cu putin ulei, pana capata o crusta pe toate fetele. Se acopera cu o folie si se face un amestec din busuioc, maghiran, oregano, boia dulce, piper si 3 linguri de ulei. Se freaca intr-un mojar si se unge cu acest amestec carnea de porc. Dupa care se imbraca in felii de bacon si prosciutto, prinse in scobitori. Puteti sa folositi doar bacon sau doar prosciutto.


Eu nu am avut suficient din nici una asa ca am folosit impreuna. Dar, sincer, a fost minunat ca s-au intrepatruns izurile si carnea a avut o aroma speciala. Se aseaza in vasul pentru cuptor dat cu unt sau margarina si se presara patrunjel tocat. Se acopera la inceput cu o folie de aluminiu se da la cuptor, iar spre sfarsit se scoate folia si se mai lasa sa capete culoare. Timpul este in funtie de cuptorul fiecaruia, in jur de 1 ora.


Separat facem garnitura de cartofi inabusiti, deasupra pe aragaz. Se taie cartofi in rondele, se aseaja intr-o tigaie, in cerc. Se acopera cu ulei si apa., Se condimenteaza cu vegeta, cateva boabe depiper, coriandru si 1-2 foi de dafin. Se pune capacut si se lasa cca 25-30 minute. Din zeama lasata se ia 2 linguri si se amesteca cu 2-3 linguri de smantana. Se toarna inapoi peste cartofi. Se presara patrunzel tocat. Acest gen de cartofi merge si cu marar, dar acum am mers pe patrunzel ca la carne. Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com