Pulpa De Porc La Cuptor Cu Orez
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Mod de prepararea;
Felia de pulpa de porc cu sorici, sectionata pe orizontala, se gaseste in orice supermarket. Se unge cu un amestec din ulei de masline, condimente pentru porc, salvie tocata(sau uscata), cimbru si lingura de mustar. Se lasa la macerat 1-2 ore. Dupa aceea se face o crusta in putin ulei foarte incins, pe toate fetele si apoi introducem la cuptor pentru 60-80 minute. Se acopera cu o folie de aluminiu. Se lasa 30-40 min apoi se ia folia si se lasa sa se rumeneasca.
Se deschide din cand in cand cuptorul si se umezeste carnea cu saftul propiu. Cand este gata se serveste dupa preferinte, cu cartofi natur, piureu sau orez. Eu am servit friptura cu orez, iar ca muraturi stiuleti fragezi de porumb. Se gasesc de cumparat din supermarket. Pofta buna!