contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pulpa De Porc La Cuptor, Cu Legume Sotate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
E iarna... deci este perioada in care porcul este foarte des intalnit in farfuriile noastre. De data asta m-am inspirat de la Sara & Miki, si am adus culorile in farfuriile noastre! O bunatate a fost!!!
Multumesc Sara & Miki!!!


Ingrediente:
500 g pulpa de porc
1 lingurita mustar
rozmarin pulbere
sare de mare
piper
ulei de masline
5 catei usturoi
100 ml vin spumant
felii de slanina afumata
50 g unt
Garnitura:
legume mexicane congelate
mazare congelata
fasole verde congelata
rosii cherry



Carnea de porc am spalat-o, apoi am sters-o cu un servet. Am uns-o cu ulei de masline si cu mustar (eu am avut mustar cu boabe). Am lasat carnea cateva minute la rece, apoi am prajit-o in ulei, pe toate partile pentru a prinde o crusta.
Pentru ca pula de porc sa isi patreze o forma egala, am legat cu o sfoara carnea, punand si bucati de slanina afumata. Carnea am pus-o in folie alimentara, alaturi de cateii de usturoi curatati, intr-un vas de yena. Am strans folia, acoperind foarte bine carnea, si am dat-o la cuptor pentru o ora.
Dupa aceasta perioada, am scos folia, am pus untul taiat bucati si vinul spumant. Am dat tava din nou la cuptor pentru cca 30-40 minute, intorcand din cand in cand bucata de carne.
Cand a fost gata, am scos-o pe un platou si am tinut-o la cald, iar dupa cateva minute am feliat-o.
Intr-o tigaie am pus putin ulei de masline, in care am calit pentru cateva secunde, cativa catei de usturoi. Am adaugat legumele congelate (cam o mana din fiecare) si rosiile cherry taiate in jumatate. Am completat cu sosul lasat de friptura (strecurat inainte) si un strop de apa. Am lasat cateva minute, pana ce legumele s-au gatit.
Am servit feliile de friptura, alaturi de legumele sotate.
 Pofta buna!