Pulpa De Porc Cu Alune
Sursa Pulpa de porc cu alune
articol scris de teolyn blog teolyn-in-the-kitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 1 kg pulpa de porc
- 2 morcovi dati prin razatoarea fina
- 100 g alune sarate decojite
- 1 -2 linguri sos de soia
- 1 lingura sos worcester
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 2-3 linguri ulei
- sare
Se portioneaza carnea in bucati dupa preferinta, se presara cu sare si scortisoara. Se pune la inabusit cu ulei si putina apa, pe parcurs se mai adauga apa pana cand carnea este aproape gata. Apoi se adauga morcovul si se caleste la un loc cu carnea. Spre sfarsit se adauga alunele si sosul de soia si se mai lasa putin sa fiarba. Se ia de pe foc, se scoate carnea iar sosul de alune se mixeaza in blender. Se serveste carnea cu sosul de alune deasupra si cu garnitura de cartofi natur.
Cartofi natur a la Teolyn :
- 4-5 cartofi
- 4-5 linguri ulei
- 1 lingura zahar
- 1 -2 lingurite vegeta
- apa
Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la calit in uleiul cald pana isi schimba putin culoarea. Se adauga zaharul , se mai calesc putin, apoi se adauga apa atat cat sa ii acopere, adaugam vegeta si ii lasam sa fiarba. Cand s-au fiert , se scurg de apa si se servesc ca si garnitura.